Campus Engie

In the competition for Engie's future headquarters, we wanted the architecture and landscaping to be a vehicle for the company's restructuring and transformation. This was the basis for the fluid approach taken by the team, with the idea of facilitating exchange, of both people and knowledge, circulating, meeting and mutually enriching. Capable of evolving and open to the city, the development acts as a landmark within the landscape, conceived to be at the forefront of innovation, yet still able to adapt to, indeed to generate, future evolutions. By associating the renovation of a large industrial building with new, timber-framed buildings, the Engie campus creates an ecosystem, a grid that houses new ways of living and working while preserving the well-being of its users.

Location
La Garenne-Colombes (92)
Programme
Spaces for meetings, for private or informal working, exterior, food court, conference rooms, sports facilities.
Client
Nexity, Engie
Team
Baumschlager Elberle (chief architects), ChartierDalix et Hardel Le Bihan architects (Adriana Cavagna, project leader), SLA (landscape design), Greenaffair (environment), RFR (structure and facades), Artelia (engineering)
Surface area
81.550sq (buildings), 19.950sq (countryside), 39.000sq (campus heart)
Calendar
Competition 2018 - finalist project
Materials
timber
2018 Bois Bureau Campus Competition Etudiants La Garenne-Colombes Réhabilitation

Office Campus in Gentilly

2018 Campus Gentilly Office